Categorii
Mobila

Cum aleg o mobila buna pentru bucatarie

Pentru ca o bucatarie sa fie utila si sa raspunda nevoilor intregii familii, aceasta trebuie mobilata corespunzator. Cei mai multi cumparatori sunt tentati sa se ghideze doar dupa aspect, atunci cand aleg mobilierul, iar desi acesta e foarte important, mai ales cand se urmareste o anumita tematica, exista o serie de alti factori esentiali ce trebuie luati in calcul.

In primul rand, mobilierul trebuie sa fie destul de mare pentru a incapea vasele, oalele, ustensilele, pachetele de mancare si restul obiectelor depozitate, de obicei, in bucatarie. Apoi, trebuie sa aiba o forma corespunzatoare cu dimensiunile, cu configuratia incaperii si cu restul electrocasnicelor si obiectelor sanitare existente, precum aragazul, frigiderul, chiuveta, hota, etc., fara a aglomera spatiul.

Nu in ultimul rand, e necesar sa aiba o constructie solida si suficiente dotari pentru a fi cat mai practica. Pentru cei interesati de aceste detalii si curiosi sa afle unde gasesc mobila de bucatarie, la preturi bune, am pregatit ghidul de cumparaturi de mai jos.

In comert, vei gasi modele de mobila standard, cele mai populare fiind cele care se intind pe tot peretele, cele cu forma de “L”, cu forma de “U” si cele tip insula. De asemenea, exista si posibilitatea de a realiza mobilierul la comanda. Fiecare dintre acestea vor avea cabinete tip baza, corpuri suspendate pe perete, unitati tip masca (pentru chiuveta sau alte aparate), dulapuri inalte (pentru maturi, de exemplu), alaturi de numeroase compartimente pentru depozitare.

Mobilerul de bucatarie care acopera un perete intreg vor integra, automat, si restul obiectelor din incapere, ce pot fi reprezentate de chiuveta, de un cuptor incorporabil, un aragaz si o hota sau un frigider. Acestea sunt potrivite in incaperile unde spatiul disponibil e redus si trebuie utilizat intelept. Investitia e ceva mai mare, astfel ca le recomandam familiilor care vor sa se stabileasca intr-un loc din care nu se vor muta prea curand.

Variantele in forma de “L” sunt foarte practice si aspectuoase, intrucat vor acoperi un spatiu care, de regula, ramane liber. Vorbim, de fapt, de o mobila de bucatarie pe colt, care poate incorpora chiar si sertare care se deschid in unghi.

Mobila de bucatarie in forma de “U” e potrivita spatiilor extinse sau incaperilor cu deschidere spre sufragerie. Capatul care delimiteaza poate fi reprezentat, de multe ori, de un bar, ce poate servi ca loc pentru servit cina, daca alaturi niste tabureti inalti.

Mobila de bucatarie tip insula isi gaseste locul in incaperile spatioase, intrucat e amplasata in mijlocul camerei. In jurul corpului va ramane destul spatiu pentru gatit si chiar luat masa, iar unele produse pot integra chiar si o chiuveta sau un aragaz. Desigur, il poti cumpara separat sau impreuna cu mobilierul pentru perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *